Tømmermænd

Som ansvarligt website bringer vi denne service til vores brugere. Rigtig godt nytår og pas nu prix d’une boite de cialis en pharmacie på jer selv!

Hvad kan man gøre for at forebygge tømmermænd?

Drik vand

Først og fremmeste kan man forsøge at modvirke den vanddrivende effekt af alkohol ved at indtage masser af vand. En tommelfingerregel er 1 glas vand per genstand alkohol. De mørkere drikkevarer, så for eksempel rødvin, mørk rom og whisky indeholder flere tilsætnings- og smagsstoffer, som kan forstærke tømmermændene sammenlignet med lysere drikke så som hvidvin og vodka. Desuden er billig vin måske mere tømmermandsfremkaldende end dyrere vin.

Drik med måde (arhhhh pjat!)

Der er ingen beviser for, at dét i sig selv at blande forskellige alkoholiske drikke øger risikoen for tømmermænd. Det er nok snarere sådan, at man på aftener, hvor man drikker mange forskellige slags alt i alt indtager mere alkohol end aftener, hvor man for eksempel kun drikker øl.

Undgå røg

For at reducere indflydelsen af giftige stoffer fra cigaretrøg kan man undgå at ryge eller at opholde sig for længe i tilrøgede lokaler. Mange har glæde af at spise noget mad, drikke en masse væske og evt. indtage en eller to smertestillende piller før sengetid.

Drik sammen med mad

Helt ny forskning viser, at personer som indtager størstedelen af den alkohol, de drikker, sammen med mad, sjældnere har tømmermænd end personer, som drikker alkohol uden mad. Derfor kan det være en idé at undgå at drikke for meget uden for måltiderne, hvis man er meget tilbøjelig til at få tømmermænd.

I håndkøb sælges diverse medikamenter (for eksempel piller med udtræk af kaktusplanten), hvis producenter påstår at kunne forebygge tømmermænd, hvis man indtager præparatet sideløbende med alkoholen. Virkningen er dog tvivlsom, og en oversigtsartikel fra det internationalt anerkendte tidsskrift British Medical Journal konkluderer, at der på nuværende tidspunkt ikke findes overbevisende evidens for effekten af nogen af disse medikamenter. Desuden er de forskellige præparater ikke testet for eventuelle bivirkninger.

Kilde: Netdoktor – http://www.netdoktor.dk/sunderaad/fakta/toemmermaend.htm