Castello del Poggio Asti

Asti Spumante er den klassiske mousserende vin fra Piemonte i Italien. Det er udelukkende Moscato Bianco druen, der anvendes og den giver vinen dens karakteriske skønne frugtagtige aroma. Vinen laves […]

Screen shot 2010-10-20 at 10.46.39 AMAsti Spumante er den klassiske mousserende vin fra Piemonte i
Italien. Det er udelukkende Moscato Bianco druen, der anvendes og den giver vinen dens karakteriske skønne frugtagtige aroma.

Vinen laves ved naturlig gæring, enten på fl aske eller for det meste på lukkede tanke, så den naturlige kulsyre forbliver i vinen. Den gæres kun indtil der stadig er en del naturlig druesukker tilbage og et opnået alkoholindhold på ca. 7,5%.

Se også: Stor vinguide

Asti Spumante kan ikke anvendes til almindelig mad, men er fremragende sammen med en dessert, især hvis der er frisk frugt med. Som en hyggedrik er den også særdeles velegnet. Det er en klassisk specialitet, som har fået stor udbredelse i vindrikkende lande.

Se også: Champagnekøler

Fakta:
EJER: Castello del Poggio
LAND: Italien
OMRÅDE: Asti – Piemonte
VINSTOKKE: 10-30 år
DRUESORTER: Moscato
SERV. TEMPERATUR: 6-8
ALKOHOL: 7,5%